Pokrová taktika – pretvárka

Pokrová taktika – pretvárka

2015-11-08 13:28:25 -

Jednou z dôležitých pokrových taktík je celkom určite „pretvárka“. I keď ju môžeme použiť proti akýmkoľvek hráčom, prínosom môže byť hlavne keď hráme so skúsenými „pokrystami“.

Je to z toho dôvodu, že neskúsení hráči si nevšimnú to, čo im skúsite svojou mimikou a reakciami na dianie na pokrovom stole naznačiť. Zatiaľ čo skúsení hráči si všímajú všetko a všetkých.

Napríklad pri dobrých tzn. silných kartách sa môžeme po flope tváriť, že nič moc na ruke nemáme. Dorovnávať súpera budeme po dlhšom rozmýšľaní, aby vznikol pocit, ktorý chceme súperovi podsunúť. Musíme pri tom dobre rozmýšľať a na základe kariet na ruke si byť istý, že sme lepší ako náš súper. Po riveri sa vďaka tejto taktike môžeme úspešnejšie snažiť od súpera dostať čo najviac čipov.

Našu pretvárku môžeme podporiť aj plánovanou prehrou. Pri nízkej hodnote kariet, ktoré máme na ruke (2 až 8) a pri malom množstve čipov v banku, dorovnáme po riveri aj keď sa na stole nachádzajú aspoň 2 alebo 3 karty vyššie ako je 10. Následne súperom ukážeme „akože nedopatrením“ naše karty. Tým podporíme našich súperov v presvedčení, že sme schopný dorovnávať aj so zlými kartami. A na základe toho môžu pri pocite, že majú dobré karty na ruke viac navyšovať, aby od nás vytiahli viac čipov. Čo my môžeme vďaka pretvárke v pravú chvíľu využiť.

Pri pretvárke nesmieme zabudnúť nato, že ak má byť pretvárka úspešná nesmieme ju používať často, a tiež nato, že čím viac čipov je v banku, tým menej sa musíme pretvarovať. Keďže pri pretvárke sa pretvarujeme nielen našou časovou odozvou pri dorovnávaní alebo navyšovaní hry našich súperov, ale aj našou mimikou, použitie pretvárky využívame hlavne pri hre naživo.

Vyskúšajte obľúbené hry zadarmo

Pri používaní tejto stránky sa využívajú cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu obsahu. Používaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies tak ako je uvedené v našich Pravidlách používania cookies.

Súhlasím